POZIV NA DONACIJU

Poštovani članovi pozivamo Vas da se priključite donaciji za tiskanje knjige „Istine i laži o Jastrebarskom“ koju je napisao naš član i Jaskanski kroničar te publicist Zdenko Vuković Cena. Naša udruga je s partnerom Hrvatskim kulturnim vijećem pokrenula pisanje Zbornika radova međunarodnog znanstvenog skupa „Dječji dom za ratnu siročad u Jastrebarsko 1941. – 1945. “, gdje je prvi dio tog Zbornika spomenuta knjiga.

To je dokument vremena kojim želimo da se izbrišu komunističke laži i sve ljage koje su godinama sustavno prikazivane o našem gradu Jastrebarsko o Dječjem domu, kojeg su komunisti nazivali koncentracioni logor. Autor je prikupio brojne dokaze, svjedočanstva, vrijedne dokumente i dostupne fotografije (koje do sada nisu nikad bile dostupne javnosti) od živućih Jaskanaca iz tog razdoblja i nekadašnjih štićenika koji su vrijeme proveli u Dječjem domu za vrijeme Drugoga svjetskog rata u Jastrebarskom. Osim tog važnog poglavlja, autor je jedno poglavlje posvetio i šumi Gović gdje su stradale mnoge nevine žrtve za vrijeme komunizma u razdoblju od 1945. do 1947.

Da bi mogli tiskati ovu knjigu potrebna nam je financijska pomoć u vidu donacije te Vas molimo, ako ste u mogućnosti da nam po mogućnosti uplatite donaciju sa slijedećim podacima:
IBAN: HR4923600001101898245
Model: HR00 Poziv na broj: 2017-2018
Opis plaćanja: Donacija za tisak knjige „Istine i laži o Jastrebarskom“

Za pravne i fizičke osobe koje doniraju 1000 kn i više omogućiti ćemo tiskanje logotipa, dok za pravne i fizičke osobe koje doniraju manje od 1000 kn tiskati ćemo imena.

Ako donirate 1000 kn i više molimo Vas da žurno pošaljete i svoj logotip kako bi ga na vrijeme mogli uvrstiti među stranice donatora.

Unaprijed hvala i pozdrav!

Ovaj unos je objavljen u Vijesti. Bookmarkirajte stalnu vezu.